Despre mingrena cea de toate zilele şi nu numai…

Râdem, dar aşa s-a născut migrena…

migrene 0

După ce a făcut lumea cu tot ce conține ea (forme de relief, plante, animale), Dumnezeu l-a făcut pe Adam. Și Adam era singur. Într-o zi, Dumnezeu i se adresează:

– Adam, o să urci un munte mare.

– Doamne, ce e acela munte?

– O să vezi, își voi arăta. Și Adam a urcat apoi pe munte.

Într-o altă zi, Dumnezeu i-a spus iar:

– Adam, o să cobori o vale.

– Doamne, ce e aceea vale?

– O să vezi, Adam, îți voi arăta și vei ști. Și Adam a coborât valea.

Într-o altă zi, Dumnezeu i-a mai spus:

– Adam, o să mergi și o să gășești o peșteră. După ce o vei găsi, vei intra în ea. Acolo vei găsi o femeie. Împreună cu ea, veți face copii, veți popula lumea.

– Doamne, dar ce e aia peșteră? Cum voi ști cum arată? Și cum voi procrea cu femeia?

– Îți voi arăta. Și Adam a intrat în peșteră. După ce a întâlnit femeia, a ieșit și a întrebat confuz:

– Doamne, ce este migrena?!

Migrena la analiză 12592596_236088996744719_8240230029360424911_n

La o primă audiție sau lectură, fiecare suflet râde. Și se amuză copios. Ha, ha, ce glumă bună, cum râd femeile de bărbați. Tot pe aceeași temă s-au făcut numeroase glume, gen: ”x poziții sexuale și x+1 scuze”, migrena e de când lumea, bărbații se gândesc numai la sex și tot așa. Total greșit. Cercetările științifice (alea făcute în țările cu apă caldă, în marile centre universitare) au demonstrat faptul că femeile se gândesc mult mai des la sex decât bărbații. Așadar, nici ele nu sunt tocmai niște ”sfinte”, dacă e să rămânem în sfera … religioasă.

Râdem, glumim, dar mai citim o dată bancul, și încă o dată, și iar … și vedem că în tot amuzamentul există și niște ”învățăminte” de tras, și anume: sunt situații când migrena nu e migrenă, când scuza e intensă, când dorința moare înainte de a se naște. Oare de ce? Bancul nu dezvăluie mai multe, iar Adam pozează în postura neștiutorului, care este învățat ce și cum să facă. El a ajuns în peșteră cu lecția învățată, dar s-a lovit de nenorocita aia de migrenă, care l-a scos din zona de confort.

În glumă se spun adevăruri

migrena 5

Oare câte femei nu acuză migrene în momentele fierbinți, și câți bărbați nu se plâng de durerile interminabile de cap ale partenerelor de pat? Foarte multe și foarte mulți. Dar, ca orice altă ”afecțiune somatică”, migrena are cauze și tratament.

Afecțiune = 1. Simpatie, prietenie, dragoste față de cineva. 2. Boală, stare patologică a unui organ. Alterare de natură organică sau funcțională a stării normale a unui organism (uman sau animal); boală; maladie. (Din fr. affection, lat. afectio, -onis).

Somatic,ă = Care aparține sau care se referă la corpul organismelor vii. ◊ Celule somatice = celulele corpului (cu excepția celor sexuale). (Din fr. somatique).

Migrena,e = 1. Durere intensă care afectează o singură parte a capului și care se manifestă sub formă de crize, însoțite de greață și vărsături. 2. Durere de cap (Din fr. migraine)

Definițiile științifice de mai sus sunt conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române. Deci, rezultă că boala este a corpului, a organului . În cazul nostru, minunatul cap. Iar migrena în sine este o afecțiune serioasă, de vreme ce are și urmări ca greața și vărsăturile.

Mă îndoiesc amarnic că a existat vreo disculpată care să acuze aceste simptome în momentul verbalizării scuzei pentru a se sustrage activității de datorie conjugală. Doar în cazul în care a avut vreo afecțiune somatică serioasă.

Saved by the … ”Migrena”

migrena 4

Așadar, de ce au femeile ”migrene”? Din diverse motive: ori au stat în curent, au răcit, nu au dormit suficient, s-au lovit etc., etc., etc. Dar pentru aceste lucruri există remedii medicale care își fac efectul în timp record, mai ales că medicina a avansat.

Însă, complementar medicinii alopate sunt și tratamentele naturiste. Iar activitatea sexuală este una din metodele alternative naturiste recomandate pentru multe ”afecțiuni”. Important este ca persoanele în cauză, care își autoadministrează ”medicația”, să fie deschise și comunicative. Fiecare individ vine cu un prospect de utilizare. Iar dacă apar manifestări neplăcute, se adresează medicului sau farmacistului. Deci, dragi tovarăși purtători de pantaloni, dacă partenerele au frecvent migrene doar când au de efectuat anumite activități, adresați-vă medicului sau farmacistului, sau mai citiți încă o dată prospectul. Poate nu ați înțeles bine cum se utilizează.

Scuzele sunt oferite atunci când tratamentul inițial nu a fost administrat corect. Pentru stările confuzionale, utilizați comunicarea, în supradoză, curajul, răbdarea și respectul.

Nu uitați, migrenele nu sunt permanente.

Lasa un comentariu

Social Media
Ascunde