Directoarea de resurse umane

directoarea de resurse umane 1

Plecase spre centrul comercial în pauza de masă. Gândurile o copleșeau. Mai avea câteva zile până la finalizarea proiectului de angajare a unui național manager și nimic nu se lega. Mâncarea parcă nu avusese același gust ca în celelalte zile. Deși pentru a se bine dispune și-a comandat felul preferat: file de somon cu orez sălbatic și sos de smântână. Gândindu-se profund la problemă parcă, parcă începu să iasă o rază de soare. Plăti și ieși din centrul comercial. Razele soarelui îi scăldară fața, smulgându-i un mic zâmbet de bucurie. Într-o clipă îi veni în minte rezolvarea problemei. Porni fericită și îmbătată de ideea fenomenală, care îi venise, spre firmă.  Claxonul prelung o trezi din reverie, autobuzul o izbi din plin. A venit SMURD-ul, dar degeaba… a murit. Sufletul ei a fost întâmpinat la porțile Raiului de către Sf. Petru în persoană.

– Bine ai venit în Rai, draga mea copilă. Înainte să te instalezi, se pare că avem o problemă.

– Spune Sfinte Petru care este problema, facem un brain-storming și găsim soluția…

– Vezi tu, fiica mea, n-am mai avut niciodată un directoare de resurse umane care să ajungă până aici și nu suntem prea siguri ce să facem cu tine.

– Nici o problemă, doar lăsați-mă înăuntru.

– Ași vrea eu, dar am ordine de sus. Vei petrece o zi în Iad și una în Rai, apoi vei alege în care din ele vei vrea să-ți petreci eternitatea.

– De fapt, eu m-am decis. Prefer să rămân în Rai.

– Îmi pare rău, regulile sunt reguli.

Și astfel Sf. Petru o pune într-un lift care a dus-o direct în Iad. Ușile s-au deschis… în loc să dea peste foc, pucioasă și fum s-a găsit călcând pe iarba verde a unui minunat teren de golf. Mai departe era un local, iar la mese erau prietenii ei, directori și cunoștințe de prin alte companii. Toți o aclamau. Au alergat spre ea, au sărutat-o pe ambii obraji, au discutat despre vremurile trecute, despre șefii comuni, despre ajutorul dat diverșilor în carieră. Runda de golf jucată a fost excelentă. Seara s-au dus în local unde au mâncat o cină excelentă formată din două feluri: friptură și homar. A făcut cunoștință cu Diavolul care, contrar a ceea ce auzise ea, era de fapt un tip de treabă (chiar drăguț, poatea prea metrosexual, după părerea ei). S-a distrat de minune spunând bancuri și dansând. La plecare toți au dat mana cu ea, și-au luat rămas bun în timp ce se urca în lift.

Următoarele 24 de ore și le-a petrecut în Rai odihnindu-se pe nori și cântând la harpă. S-a distrat, dar raportat la distracția din Iad era… plictisitor. Cele 24 de ore au trecut fără să-și dea seama. Sf.Petru a venit și a luat-o.

– Deci, ai petrecut o zi în Iad și una în Rai. Acum alegeți eternitatea.

– Nu credeam c-am să spun asta, adică, în Rai e beton, dar cred că m-am simțit mai bine în Iad. Acolo am dat peste toți colegii mei, și sincer… față de poveștile care le-am auzit, totul pare ok. Aleg iadul…

Așa că Sf.Petru a escortat-o la lift. În timp ce acesta pornise, amintirea nopții petrecute în Iad îi făcea sufletul să vibreze, gândul la homarul delicios îi umplea gura de salivă. Revăzu fața Diavolului… hmmm… dacă și-ar mai pili un pic coarnele ar fi mai șic. O să-i propună un face-lift și poate și o campanie de PR, să-și mai schimbe un pic imaginea, că e prea negativă! Gânduri, gânduri… planuri, planuri…  Când ușile s-au deschis peisajul dezolant a izbit-o ca un baros în frunte! Pustiu, totul acoperit cu gunoi și mizerie. Prietenii ei, bunii ei prieteni și colegi, erau îmbrăcați în zdrențe și colectau gunoiul în saci. Drăcușori, mai mici în grad, îi mânau cu biciul de la spate și urlau: mai repede, mai repede, targetul… Diavolul a venit, și-a pus galant, brațul în jurul ei.

– Nu înțeleg, spuse femeia tremurând, ieri când am fost aici era un teren de golf și un local unde am mâncat homar, am dansat și m-am simțit bine. Acum nu mai e decât pustiu și gunoi, iar prietenii mei sunt toți mizerabili, biciuiți și… și…. și fac munci necalificate.

Diavolul s-a uitat la ea și a zâmbit.

– Credeam că tu, la pregătirea ta, ai să înțelegi: ieri te recrutam… Azi ești angajată…

Lasa un comentariu

Social Media
Ascunde