Doi sau patru – modelul medical sau ”abordarea religioasă” a medicinei (I)

Medicină vs religie

De când s-au descoperit noțiunile de medicină și de religie și s-au stabilit principiile și activitățile fiecăreia dintre ele, s-a creat un zid premergător unui război tacit, mocnit, care va izbucni la un moment dat asemeni unei lupte dintr-un război.

religia_si_visele

De când lumea și pământul, medicina și religia au fost într-o dispută permanentă, spiritualitatea dorind să domine tot ce se poate domina, subjugând mintal fiecare vietate bipedă cu discernământ (și îmi asum aceste afirmații, în ciuda viitoarelor comentarii din partea susținătorilor populației de farisei slujitori în numele Domnului), pentru a accede la TOATE ”poruncile” interpretate și adaptate de către acești minunați slujitori.

Simplitatea din vremurile Mântuitorului a fost complicată până la absurd, fariseii de atunci sunt reîncarnați mutanți de acum, majoritatea cu straie de popă, care controlează mințile slabe ale muritorilor, manipulându-i ca pe niște marionete.

De ce?

De ce scriu despre așa ceva? De ce tocmai acum? Pentru că sunt singurul stăpân al propriei vieți, în afară de Dumnezeu. Nu neg divinitatea. Dar mă sufocă proștii care se oftică pentru faptul că cineva alege să facă ceva cu viața personală. Totodată, sunt femeie și știu să gândesc pentru mine. Pe lângă acest lucru, NU SUNT FABRICĂ DE FĂCUT COPII! Nici o femeie nu are această ”funcție”. Ideea este că nici nu mă interesează despre ce face fiecare cu viața, destinul și corpul său. Însă majoritatea din jur este foarte interesată de viața unei femei tinere, ajunsă, din punct de vedere medical, la apogeul fertilității biologice. Chiar și așa, fiecare are dreptul să aleagă pentru sine. Nu alege altcineva. Iar sfaturile despre cum ar trebui să decurgă viața creștinească se primesc doar la cerere.

An African woman, who was evacuated from Misrata, walks near a rebel fighter, after arriving by ship at the port of Benghazi April 21, 2011. The United States on Thursday launched armed drones against Muammar Gaddafi's troops, who pounded the rebel-held Libyan city of Misrata despite Western threats to step up military action against them.       REUTERS/Esam al-Fetori (LIBYA - Tags: CIVIL UNREST POLITICS)

Frați români, teoretic, comunismul a ”crăpat” în decembrie ’89, iar de atunci oamenii sunt liberi să facă ce vor. Chipurile există libertate. Până acolo, Dumnezeu ne-a lăsat liberi, oferindu-ne posibilitatea de a alege, sub forma liberului arbitru. Iar eu, când consider că am o problemă, aleg soluția care mi se potrivește, pe care o cred eu că este bună pentru mine. Astfel, dacă am o problemă de sănătate, mă duc mai întâi la medic să mă caut, urmez tratamentul și abia apoi mă rog să fie bine. Nu sar niciodată peste primul pas. Că nu mai suntem în epoca primitivă. Și pe vremea lui Iisus se trata lumea, cu plante, buruieni și ce mai era atunci, dar tot se întreba unul mai deștept care știa treburi de astea.

Așa face și lumea cu creierul la locul lui în ziua de azi. Are o problemă de sănătate, fuga la medic. Apoi urmează tratamentul.

Un pic de nervi nu face rău la nimeni

Furia mea (recunosc, sunt furioasă) vine din faptul că unele probleme de sănătate femeiești se tratează și cu pastile, nu numai prin nașterea (repetată) de copii. Frate, dacă „muierea” nu vrea copii, las-o dracului în pace să-și vadă de anticoncepționalele ei, că o face și ”copchilul” ăla când o crede ea, nu când impune societatea.

chisturi

Dismenoreea, termenul medical, este o afecțiune. Pentru ”înțelepții” din bătrâni, e durerea aia groaznică atunci când o femeie are ciclu (menstruație sau cum vreți s-o mai numiți). Și această afecțiune splendidă, care le scoate pe unele femei din circuit 1-2 zile pe lună se tratează și altfel decât făcând un copil, doi, trei, șapte, nouă. Medicina a avansat într-atât încât sunt tratamente de ultimă generație mult îmbunătățite. Iar tratamentele alea, pentru afecțiunea asta, sunt, da, ați ghicit, mult încriminatele anticoncepționale. Medical, ele fac bine, că permit amărâtei ăleia de femei să funcționeze.

efectele-negative-ale-anticonceptionalelor-celulita-kilograme-in-plus-chisturi-ovariene-lipsa-apetitului_1

Pe de altă parte vine doctrina bisericească și spune că păcătoasele care iau așa ceva fac avort conștient și voit zilnic. Așa, și? Poate pilulele alea magice mai au și alte funcții în afara contracepției. Mă îndoiesc amarnic de faptul că în ziua minunată cu dureri de moarte (în cazul unor femei ”fericite”) o rugăciune, două, le-ar lua durerile. Pot să citească ele multe cărți de rugăciuni.

Dragi sfătuitori și sfătuitoare

Așa că, dragi cititori și cititoare, care vă știți atoate sfătuitori/oare, lăsați bietele ființe de gen feminin care au asemenea probleme să își vadă singure de viața lor privată. Pentru că e viața lor, nu a voastră. Și ele hotărăsc momentul în care vor dori să dea naștere unuia sau mai multor copii. Tot alegerea lor este, că ele cară sarcina 9 luni, ele trec prin toate schimbările. Iar dintre voi, dragi cititoare, care vă regăsiți în categoria sfătuitoarelor și sunteți deja mame, bucurați-vă pentru ce aveți și gata.

Iar pentru populația bisericească, aia care gândește ”ca la carte”, gândiți-vă că și voi apelați la medici pentru tratarea trupului și luați ceea ce un ”prost” cu studii de medicină (și psihologie, că și pe la unul din ala mai ajungeți) vă prescrie.

Așa că, ciocul mic și veți avea o viață mai liniștită!

P.S. Poate nu aș fi scris cele de mai sus dacă nu m-aș fi întâlnit cu o fostă profesoară de religie din generală, care, chestionându-mă despre ce s-a mai întâmplat prin viața mea mi-a spus: ”patru copii să faci că așa e cel mai bine din punct de vedere hormonal. Hai, merge un minim doi, dar patru e bine, că dacă mai moare între timp vreo unul mai rămân cu alții”. Asta în condițiile în care ea are unul singur și nici nu mai are timpul să-l facă pe-al doilea măcar, darămite patru!!!

5 de pareri despre “Doi sau patru – modelul medical sau ”abordarea religioasă” a medicinei (I)

  1. Da… mai stiu eu pe cei care dupa o operatie de succes spun „Multumesc lui Dumnezeu” dar la medic nu-i multumeste, ii baga mita in buzunar eventual cu forta, ca asa e bine 🙂

  2. just.. ca si medicul ala a reusit ca tot Dumnezeu l-a ajutat sa faca operatia… asta e… asta e abia inceputul la ce am scris 😀 mai urmeaza 😀

  3. Eu am fost sfatuita sa fac trei… unul pentru mine, unul pentru el si unul pentru Dumnezeu… (pe sfatuitoarea mea a „invatat-o” un preot…). Ce zici de asta? Eu nu am cuvinte.

  4. Da, problema nu e de invataturile bune din Bibile. Problema e de prostia si ignoranta umana. Si poate de sfaturile vechiului testament unde mai cu una mai cu alta iti spune ca e mare pacat sa fii curios si sa inveti. Acum aproape 30% dintre americani cred Biblia cuvant cu cuvant. Imi imaginez ca si in Romania lucrurile stau similar. E faina credinta, dar … daca ramaneam toti asa, eram inca in antichitate.

Lasa un comentariu

Social Media
Ascunde